Karlskoga GK

Nyheter

11, Oktober 2019

Baninformation

Sista speldag på 18-hålsbanan är söndag 20 oktober, därefter stänger den helt för säsongen. Det är fortsatt bilförbud på banan. En ny banrapport från Mikael Heiche om läget inför övervintringen kommer under vecka 42. Ordinare greenfee är reducerad till 200 kr. Drivingrangen stängs av i samband med att 18-hålsbanan stänger. Kiosken på hål 9 har stängt för året, det är för låg beläggning för att ha den öppen kommande helg. Läs mer...  Läs mer »

27, September 2019

Höst på Karlskoga GK

Det finns i år inget fast datum för stängning av 18-hålsbanan, vi får se hur hösten utvecklar sig med väder och risk för skador på greenerna. Målet är att hålla öppet någon vecka längre än de tre senaste säsongerna men vi vill inte riskera att få mögelskador om vädret inte är gynnsamt. 9-hålsbanan håller vi öppet så länge det är snö, is- och frostfritt. Läs mer...  Läs mer »

18, September 2019

Funktionärsgolf 2019

Alla som har hjälpt till med bollplockning, tävlingar, klubbvärdar, arbete på banan och övrigt ideellt arbete i klubben är inbjudan till Funktionärsgolfen som i år spelas söndag 29 september med första start kl. 08.00. Observera att deltagande på städdagen inte räknas som ideellt arbete. Efter avslutad tävling bjuder vi på lunch i restaurangen i samband med prisutdelningen. Läs mer...  Läs mer »

16, September 2019

Banrapport september

Vi är två veckor in i september och beläggningen på banan är fortfarande hög. Vi har gjort en lyckad stödsådd på greenerna samt en kraftig vertikalskärning. Vertikalskärningen på vissa greener för att de är riktigt täta och på några andra för att ta bort alger och få en bättre miljö. Vi har höjt klipphöjden med några tiondelar (ny klipphöjd 3,5mm) på grund av allt regn och vi dressar mycket tätare nu för att stärka och skydda gräset. Läs mer...  Läs mer »

28, Augusti 2019

Golfresan on Tour

Golfresan on Tour 2-mannalag Irish greensome på Karlskoga GK söndag 8 september! Vinn en weekend till Lumine Golf & Beach Club (Barcelona) eller t.ex till Ekerum på Öland. Kanske en elscooter från Segway OCH 12 flaskor Taittinger champagne! Anmäl dig och medspelare till årets roliga tävling för amatörer 2-mannalag! Öppen för gäster och medlemmar. Startavgift 250 kr/pers, eventuell tävlingsgreenfee 100 kr. Läs mer...  Läs mer »

21, Augusti 2019

Info från klubbhuset

Vi har gått in i sista delen av säsongen på 18-hålsbanan men det händer fortfarande en hel del på klubben! Tävlingar Söndag 1 september spelas avslutningsdagen på Möckelnslaget på Karlskoga GK som är en tvådagarstävling, första dagen genomförs på Degerfors golf. Spelformen är irish greensome i två klasser med blandad startordning båda dagarna, dag två är hela startfältet seedat med ledarbollarna sist. Anmälan sker via golf.se senast 30 augusti kl. 12.00. Läs mer...  Läs mer »

20, Augusti 2019

Banrapport augusti

Efter semestertider och ett riktigt högt tryck på banan så går vi nu in i en period där vi måste jobba lite mer med greenerna. Greenerna blir stressade med så hårt tryck från spelare, greenklippning varje dag, varmt väder och bevattning. Nu behöver greenerna luftas, hjälpsådd, dressas och gödslas med start v.35. Vi kommer även att minska ned greenklippningen med 1-2 dagar/vecka och enbart välta dem dessa dagar på grund av stressade plantor och att vi går in i svamptider. Läs mer...  Läs mer »

20, Augusti 2019

Möckelnslaget 2019

Välkomna till Degerfors Golf och Karlskoga GK för en tvådagars partävling 31 augusti - 1 september. Spelformen är irish greensome i två klasser med blandad startordning båda dagarna, dag två är hela startfältet seedat med ledarbollarna sist. Anmälan sker via golf.se senast 30 augusti kl. 12.00. Mer information om tävlingen hittar ni i inbjudan nedan. Stort tack till våra lokala företag i Karlskoga och Degerfors som ställer upp med ett stort prisbord! Läs mer...  Läs mer »

13, Augusti 2019

Intensivkurs grönt kort 24-25/8

Under helgen 24-25 juli kommer vi genomföra en intensivkurs för nybörjare som vill ta grönt kort. Tiden är kl. 15.00-19.00 båda dagarna, kursen kostar 1 995 kr och då ingår kurs, teorimaterial och fritt spel på anläggningen hela 2019. Anmälan med fullständiga person- och kontaktuppgifter skickas till info@karlskogagk.se.  Läs mer »

Logga in på Min Golf

Följ oss på nätet

Vi samarbetar med

SISU Idrottsutbildarna