Karlskoga GK

Banstatus april

Banstatus april

Vi närmar oss mitten på april och många undrar hur det ser ut på banan och när vi öppnar.

Under vintern har vi jobbat med förlängningen av rangen, renovering av greenområde hål 11 och tee på hål 16. Det som återstår på dessa ytor är harvning, ny bevattning, finjustering av toppskiktet och sådd.

Hål 16 kommer öppna med provisorisk tee på grund av renoveringen och vi får leva med provisorisk green på hål 11 några veckor av samma anledning.

Nu när snö och is börjar att försvinna så ser vi att vintern har varit hård. Greenerna har klarat sig bra även om de ser bruna och tråkiga ut. Det sista som gjordes innan snön kom i slutet på december var att greenerna sprutades med en kraftig dos järnsulfat och en tjock dressning på det. Dressningen är viktig då den utgör ett skydd för tillväxtpunkten på gräset vid kyla och is.

För ca 10 år sedan så lade vi på fiberduk på alla greenerna för att skynda på vårstarten men där har vi ändrat oss och idag låter vi naturen ha sin gång vilket har höjt kvalitén på gräset och rotsystemet. Greenerna på hål 3 och 5 kommer vi dock lägga på duk några veckor i år för att höja marktemperaturen och driva ur tjälen. Anledningen till att de ligger efter beror på deras läge, skuggigt och mycket skog runt eller bakom. Greener och tee är i stort sett felfria vad gäller snömögel medans fairway ser lite sämre ut vilket är normalt.

9-hålsbanan har fortfarande en del snö och is men det har hänt väldigt mycket de sista dagarna. Det är fortfarande tjäle i några greener men när den släpper så går det fort på den banan.

Arbetet med rangen går som planerat. Schaktningen är slutförd och denna vecka plockas nätet ned och stolparna flyttas längre in på rangen för att följa den nya spelriktningen.

När det nya området har torkat skall marken harvas och sås och den nya ytan för utslagplatserna skall asfalteras. Om allt går som planerat kan vi öppna rangen, för järnklubbor till att börja med, första veckan i maj.

Nu hoppas vi på värme och framförallt på nätterna framöver så att säsongen kommer igång!

PS. I bondepraktikan står det att 18 håls banan på Karlskoga GK öppnar 14 dagar efter att isen släppt på sjön Möckeln, vi får se om det stämmer 2018.

 

Green -12-20180409

Hål -17-20180409
Hål -26-20180409
IMG_8693

Logga in på Min Golf

Följ oss på nätet

Vi samarbetar med

SISU Idrottsutbildarna