Karlskoga GK

Banrapport oktober

Då var årets sista runda spelad på 18-hålsbanan. De sista veckorna har vädret varit emot oss då det har regnat en hel del. Banan har klarat sig bra och vi ser att all dränering och brunnar på fairway gör nytta. Vi slutade med ruff och fairwayklippning för att undvika en massa körskador.

Vi ser nu att snömögelangreppen börjar att komma på fairway och att stänga banan nu känns rätt. Svampsporer som fastnar på skorna och följer med in på greener och tee innebär bara problem. Vi jobbar nu med att stärka gräset på greenerna inför vintern genom behovsanpassad gödsling, luftning och dressning.

Om tillväxten på greenerna fortsätter så kommer de att klippas en sista gång v43. Gräsproverna som skickades in i september visade inga spår av antracnose eller snömögel men måttligt med pythium. Vi kämpar på med att hålla pythiumen i schack men tack vare att EU har förbjudit ett gödselmedel med fosfit och så kommer det bli besvärligt framöver. Fosfit stärker cellväggarna i gräset och då blir det starkare och mer motståndskraftigt. Vi har störst bekymmer på green på hål 10 och skogsavverkning bakom greenen känns högprioriterat. Fairway luftning kommer att ske v43 och därefter en sista klippning.

Bevattningssystemet är avstängt och kommer att tömmas v.46. Vi har lagat sex läckor på stamledningen under hösten.

Vi har fått låna en lövuppsamlare av Lundsbergs GK så att vi kan samla upp mycket löv på banan i november. Nya hål 7 har tätnat till på green och tee men med några fläckar som behöver stödsådd.

På övningsområdet så är bunkern klar och sand tillförs v.44. Det som återstår är grästorv runt bunkerkanterna och en remsa konstgräs mot greenkant.

9-hålsbanan kommer att hållas öppen för spel.

Mikael Heiche

Logga in på Min Golf

Följ oss på nätet

Vi samarbetar med

SISU Idrottsutbildarna